FOLAGSHUS I VESTFOLD 2

De fire forlagene som tillhører Forlagshuset i Vestfold begynte vi på i forrige artikkel og fortsetter med de her. LIV forlag og Lyst forlag har allerede blitt nevnt, så Jubel forlag blir det neste ut.

Jubel forlag

Jubel forlag

Jubel forlag ligger på Skreppestad i Larvik og har som spesialitet og hjelpe foreninger og firmaer til og lage jubileumsbøker, årsbøker og lignende utgivelser. Kristin Remøe er den som er ansvarlig forlagssjef her. En av utgivelsene heter Eventyr skogens barnehage går under vannet, et prosjekt som foregikk sammen med barna i alderen tre til fem år i nettopp denne barnehagen om hva som foregikk av liv under vannet. Her fikk barna selv velge type dyr man møter nede i vannet og fikk så bli med på turen for og finne ut av hva dette var for noe slags skapninger. De tegnet og malte selv disse skapningene de så møtte på turen, de fant også bilder og filmsnutter som de så fortalte om. Så det er barna som står for alle figurene i boka, det ble så lagd en forestilling som så ble vist frem til foreldrene og søskene noe som gjorde det hele utrolig morsomt for barna som var med. Ett annet prosjekt de har utgitt er jubileumsboka til Vestfoldspillene 25 år. Her er det gjort mange intervjuer med personer som har hatt en sentral rolle med satsingen av Vestfoldspillene igjennom årene. Her er det lagt inn avisartikler og mange bilder i fra de forskjellige festspillene. Her har de med seg det meste med 25 års hendelser, også litt fra den litt dramatiske oppstarten som den hadde.

Forglemmegei Forlag

Forglemmmegei har spesialisert seg på de personlige og viktige historiene som finnes der ute. Egene historier eller historier du gjerne vil at andre også skal få tatt del i. Her er det mange varianter ute og går, livshistorier enten det er en lykkelig hendelse eller en tragisk hendelse. En av utgivelsene herifra heter Oppveksten i den gamle grenda Valberg. En fortelling om en liten grend og livet der i fra tidlig i 40 årene og opp til begynnelsen av 50 årene. Dette er en sann historie med mange gode detaljer underveis som får deg til og virkelig leve deg inn i den tiden. Det er Arvid Sørensen som har skrevet denne flott boken og ja, det er hans eget liv der oppe i Valberg han har beskrevet så flott. Sorg som er skrevet av presten John Sylte er nok et eksempel på tragiske fortellinger. Det handler om en ung gutt på 15 år som mister sin far brått. Her har man tatt for seg all sorgen, følelsene, sorgen og prosessen med og motta og behandle det tragiske budskapet han fikk. Det er jo ikke bare sorgen som man må igjennom, det er ofte sinne, frustrasjon og depresjon som også må behandles for og komme igjennom prosessen man går igjennom. Boken kan også være til hjelp for andre som har kommet ut for det samme type tragedie da den kan være et nyttig verktøy og bruke underveis i sorgen.

 

 

Comments are closed.