FORFATTERE I FRA VESTFOLD

Det er mange forfattere som har sin opprinnelse i fra Vestfold, så dette er en kjent kommune i forfatter mijøet. Muligens det er beliggenheten som inspirerer folk til og ta pennen fatt og skrive av hjertens lyst.

Noen av den nyere tidens forfattere skal vi se litt nærmere på nå.

Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløv Eeg som er født i Tønsberg er ikke bare forfatter men også dramatiker og musiker.

Han gikk på Universitetet i Oslo og er der utdannet som Cand. Philol i religionshistorie med da hovedvekt på budismen.

Det var budismen i Vietnam som ble hovedvekten på utdannelsen i og med at han har vert der som feltarbeider i ett par år.

Det er som forfatter han er mest kjent, med prisbelønnende film manus og ungdomsbøker har han blitt en annerkjent person i mijøet. Men han har også i musikken gjort seg godt kjent, da med duoen Subgud som han spiller sammen med Ginge. Her er det elektronisk musikk og rock som gjelder.

Det har blitt tre studioalbum, to EP og tre single innspillinger på duoen så langt.

Han har også en fortid som tekstforfatter og vokalist i bandet Mikrokosmos i en periode, allsidig mann dette ja.

Den første romanen ha ga ut var Glasskår som ble gitt ut i midten av 90 tallet, det var en ungdomsroman som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for.

Etter det kom det nesten en roman hvert år, det ble hele tolv ungdoms romaner, en roman og en barnebok i de påfølgende 21 årene.

Det har også blitt utgitt nesten ti lydbøker av disse romanene.

Noveller og andre tekster har det også blitt en del av, hele 22 stykker har han skrevet på ca 19 år, slett ikke verst det.

Det ble også skrevet et fjernsyns manus  sammen med Lars Gudmestad i 2012 som het Julekongen som var en advents kalender for barn og gikk på Nrk første gangen det samme året.

Så godt kjent er han at det faktisk har blitt skrevet og omtalt neste 30 ganger om hans liv og forfatterskap.

Så langt kan han også smykke seg med nesten 15 forskjellige priser han har mottatt fra bok skrivingen og film manusene.

Gro Dahle

Gro Dahle er opprinnelig i fra Oslo men er nå bosatt på Tjøme. Også hun tok sin utdannelse på Universitetet i Oslo, hun er Cand.Mag med studier i Engelsk, regionshistorie, idehistorie og i psykologi.

Gro har gitt ut forskjellige type bøker som barnebøker, bildebøker, allalderlitteratur og diktsamlinger. Det har også blitt noen fagbøker, teaterstykker og sangtekster.

Det har blitt godt over 20 dikt og fortellinger for de voksne, tre sakprosa, nesten 30 barnebøker, tre skolebøker og over ti dramatikk og fortellinger på henne gjennom årene.

Det har også blitt mange priser på Gro de årene hun har drevet på, litterære priser har det foreløbig blitt ca 15 av og nominasjoner har det blitt nesten 25 stykker av. Så også Gro har gjort seg bemerket med sin skriving gjennom en tredve års tid, en annerkjent skribent har hun blitt.

Comments are closed.