FORLAGSHUS I VESTFOLD

Det er fire forskjellige forlag som ligger under Forlagshuset i Vestfold. Lyst forlag, LIV forlag, Forglemmegei forlag og Jubel forlag. Litt om dem kommer nå her.

LIV forlag

LIV forlag

LIV forlag ble etablert i 2010 og de holder til i Larvik by, her gis det ut stort sett bøker med skjønnlitteratur og fagbøker. Men det har også blitt gitt ut bøker som ligger under typen barnebøker, poesi, fakta, historiske romaner, tegneseriealbum, kriminal og barn og ungdom. Et bredt spekter har det blitt etterhvert her. Godt over halvparten av forfatterene som får gitt ut sine bøker her er debutanter som får en sjangse til og nå ut til leserene, men de har også godt etablerte forfattere i sine lister over utgivelser.

Lillian Wirak Skow

Lillian Wirak Skow

Lillian Wirak Skow er en av de godt etablerte forfatterene her hos LIV forlag. Hun er en tidligere lærer som har undervist i barne, ungdom og i videregående skoler. Hun debuterte som forfatter i midten av 90 tallet med en diktsamling som ble etterfulgt av ytterligere tre diktsamlinger. Det har også blitt noen romaner og barnebøker som hun har fått utgitt med årene.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er også en godt annerkjent forfatter i LIV forlags sin stall. Han er en tidligere etterforsknings leder I Vestfold politidistrikt. Da er det jo nesten en selvfølge at det er krim bøker som er hans store lidenskap. Han hadde sin debut med en kriminal roman i starten av 2000 tallet som het Nøkkelvitnet som er basert på en virkelig hendelse. Det har blitt mange flere kriminalromaner, hele 12 stykker så langt. Med samme antall kriminalromaner for ungdom og hele 16 barnekrim og aktivitetsbøker har det blitt.Det har også blitt oppført flere teaterstykker som han har skrevet, så det er en allsidig mann detter her.

Lyst Forlag

Lyst Forlag

Lyst forlag ble etterblert ett par år etter LIV forlag, her blir det gitt ut bøker av de fleste varianter som er ute på markedet. Hoved redaktøren her er Marte Østmoe. Her er det veldig mange debutanter som får sine bøker utgitt med store forventninger om et godt salg. Glenn Wiik er en av dem som har fått sin bok utgitt her, den har tittelen Eg får ikkje sova og den kom i ut for omtrent tre år siden. Randi Anglesen er også en av debuntantene tilknyttet Lyst forlag. Hun fikk sin roman Nådelanding utgitt her for omtrent fire år siden. Neste vi tar med er debutanten Astird Dybing med sin novellesamling Damen i det gule huset som kom ut i 2014. Hun har skrevet noveller for forskjellige ukeblader i en årrekke og dette ble da samlet i en bok som da ble utgitt her. Lyst forlag har bevist satset på debutanter, som de selv sier velger vi med hjertet, ikke med lommeboka noe som sier det meste. Her kan de fleste få en sjangs til og få sin store debut, men det skal også sies at det er rundt nitti prosent av manusene de får inn som ikke kommer noe videre. Litt kritisk må en jo være selv med debutanter. Her får man også hjelp og rettledning innen det og bli/være en forfatter, noe som har hjulpet mange på veien.

 

Comments are closed.