Litteratur uka i Vestfold del 2

Litteraturuken i Vestfold er i full gang og den tredje dagen med arrangementer er klar til take off. Det skjer noe overalt og i alle lokaler som er brukelige til større og mindre arrangementer. Hele 14-15 forskjellige arrangementer skjer denne tredje dagen og med store variasjoner i innhold.

Hva skjer

Forfatter Bernhard Mohr, journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr, krimforfatter og tidligere etterforsker Jørn Lier Horst, drømmerne Harry Horn og Roger Mår, Torstein Andersen i Olavs Dunns verden, Fire på rad – Carl-Frode Tiller, Helga Flatland, Lars Petter Sveen og Torill Brekke – alle forfattere er bare noe av det som skjer denne tredje dagen. Barna skal også ha sitt selvfølgelig og det er flere barneforestillinger – Tore Strand Olsen er en av de med store tegneseriekunnskaper i Norge. Han har og er medvirkende i blant annet blader som Pyton, Pondus, Nemi, Ernie og Rutetid. Han vil fortelle mer fra sine historier og ta deg med på en virtuell reise i historier som skjer både da i Europa, USA og Japan. Og selvfølgelig skal det hilses på flere seriefigurer som snakkende fugler (ender) og flygende superhelter.

Jo Nesbø

En av høydepunktene denne uken kan være når Jo Nesbø dukker opp i Horten bibliotek den tredje kvelden i uka.  Han er i full fart i år med helt ny bok og film i selveste Hollywood. For å «sprite opp» forestillingen sin så har Jo Nesbø med seg multiinstrumentalisten Lars Jones. Tema som skal omdiskuteres er det å juge for sin far, litt om sport og skihopping, hunder og da Rottweilere og resten av familien. Det skal ikke mye til for å lage en fantastisk kveld når man har deltakere som Jo Nesbø. Han har jo suksess over hele kloden nå. Alt skjer på Bakketeigen Kulturhus.

Knut Nærum

Tredje dag blir til fjerde dag og da kommer enda et av ukens høydepunkter – om enn noe mindre enn Jo Nesbø. Knut Nærum kommer til Hof Bibliotek.

Tema hans denne gangen er sin nye barmhjertige men litt makabre fortelling om dødens melding inn i en lykkelig familie. Denne litt korte men muntre  fortellingen er kort og komisk og omhandler prostatakreft, drap og moral. Ekteparet har levd så tett sammen i alle år at han ser ingen annen utvei enn å ta henne med seg i døden.

Travle dager

Var den tredje dagen travel å hektisk for å få med seg mest mulig, så er torsdagen enda mer hektisk. Da er det et tyvetalls arrangementer som skjer. Umulig dessverre å få med seg alt, men det er mye godt stoff å velge gjennom da.

Presentasjon og diskusjon om bøker i mange varianter, musikalske innslag, barneinnslag, kriminalhistorier, tegneserier, film, konsert. Ja jeg kunne ramset opp utrolig mange norske kunstnere og underholdere her igjen. Men jeg skal forsøke å begrense det ned til slik at du blir nysgjerrig nok til å besøke sidene deres og gjøre deg klar til årets utgave veldig tidlig. Selv om det er lenge til årets uke, så kommer det stadig «drypp» om hva som er i vente for året.

Comments are closed.