Mye teater

Teater i Vestfold hvem er det? Vestfold har i hvert fall sitt eget Teaterråd som snart er 20 år gammelt. I utgangspunktet var de en del av Norsk teaterråd, men i dag en organisasjon hvor flere andre organisasjoner med felles interesser samarbeider for teater og alt med teater. Teater står jo for veldig mye og god underholdning og kultur så det er viktig å ha de menneskene som tar seg av alt dette.

I Vestfold

Det er mange bygder og steder i Vestfold som er meget aktive med arrangementer. Kultur arrangementer, konserter, festivaler, sport og noe for alle aldre virker det som. Listen over ting som skjer bare i løpet av januar måned 2018 er på langt bort mot 100 arrangementer. Og da er garantert ikke alle listet opp. Puuuhhh her blir det mye å skrive om dersom man skal nevne alt dette. Men nei det er ikke mulig så jeg får gjøre et utvalg av hva som finnes.

Teater

Odd Børretzen

Det er flere teater scener i Vestfold fylke hvor det spilles fast fra. Kulturen som kommer ut fra disse teatrene er mangfoldig og scenene er sentrale aktører i både kulturlivet og underholdningslivet i fylket.

Den eldste friscenen i Fylket er Thesbiteatret som har vært med siden tidlig på 70 tallet og i sommerhalvåret spiller de også teater på en utescene rett nord for Tønsberg by. Den har de benyttet i snart 20 år og er en populær scene i naturparken rett utenfor byen.

Det har ikke bare vært luksus år for teateret i alle disse årene – de har dessverre vært kjent for i mange år å ha en meget dårlig økonomi. Og når gründeren trakk seg tilbake på begynnelsen av 80 tallet så trodde mange at døren var lukket for dette teateret. Men da dukket det opp lokale ildsjeler og overtok driften og alt. De jobbet hardt i noen år og det store vendepunktet kom når de satte opp Agatha Christie stykke «Musefella» i siste halvdelen av 80 tallet. Året etter begynte de å jobbe sammen med Odd Børretzen og da kom det en Bellman forestilling på programmet. «Âr jag född så vil jeg leva». Denne forestillingen ga teateret ny verdighet og bare fortsatte suksessen etter «Musefella». Publikum strømmet til enda mer og de fikk lokale priser for sitt arbeide.

Videre suksess

Mr. Børretzen og teateret gjorde videre suksess utover på 90 tallet med flere store oppsetninger. Du skal få en dag i mårå, Oppdagelsen av Columbus med flere. Flere av de sagene som ble benyttet her har i årene etter neten blitt slagere. Regner med at du også har hørt Odd Børretzen synge «Noen ganger er det all right».

Teater for voksne

Teater for voksne

Andre stykker som er satt opp utover i historien kan jeg ramse opp noen av her;

«Kristina av Tunsberg»

«Papirhuset»

«Panikk i Kulissene»

CD utgivelse med «Sanger fra ei kjerre»

«Ti små negerbarn»

«Evert i Änglamarken»

«Amputasjon»

«Krapps siste spole»

«Deilige dager»

«Mens vi venter på Godot»

«Skaldens gilde»

Som du sikkert forstår så er denne listen lang og variert. Alle de nevnte over her er oppsetninger fra før tusenårs skiftet. Tenk da på alt som har kommet etter i tillegg, samt alt jeg ikke har nevnt fra før år 2000. Et utrolig rikt kulturliv i byen og i fylket Vestfold.

Comments are closed.